sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Kukkiva Atlanta

6.4.2011 keskiviikko
Bettan ja Teddy aamukävelyllä.
Aamu oli kylmä, vain 5 astetta, yöllä oli varmasti ollut nollassa. Oli haikea lähteä Bettanilta.
Ajoimme kohti Atlantaa. Jos olin Miamissa ihmetellyt 5 kaistaisia moottoriteitä, niin Atlantassa ne ovat seitsemänkaistaisia. Jaska oli ylpeä itsestään vaihtaessaan kerralla kaikki seitsemän kaistaa päästäkseen oikeaan liittymään. Minä olin vaan kauhuissani. 
Atlantassa oli kukkiva kevät. Asuinkaduilla kukkivat valkoiset ja vaaleanpunaiset puut ja atsaleat. Atlantassa on hieno Botanical Garden, jossa päätimme käydä.
Aulassa oli lasikruunu lopettamaan kaikki lasikruunut. Aivan mahtava!
Botanical Gardenissa olivat kameliat juuri kukkineet. Onneksi puissa oli vielä muutamia upeita kukkia. Puutarhan kasvihuoneet olivat hienoja, niissä oli kasveja Madagaskarilta, Uudesta Kaledoniasta, Australiasta ja heidän orkideakokoelmansa oli vaikuttava.
Suihkulähteen koriste.
Puutarhasta ajettiin Jaskan retkeilyvälinekauppaan, Reihin. Siellä oli kaikkea mitä retkellä voi tarvita, oli sitten liikkeellä asuntoautolla, kanootilla, polkupyörällä tai patikoiden. Jaska osti turbostoveen sopivan leivänpaahdin yläosan. Pitäähän herrasmiehen saada munien ja pekonin kanssa vastapaahdettua toastia. Cassulle löysin pienen tulkkarin, legoukko fikkarin.
Retkikaupasta lähdimme ajamaan kohti Meridiania. Pimeä ehti tulla turhan nopeasti ja puutarhakävely ja retkikaupan koluaminen oli ottanut voimille. Päätimme ottaa motellin muutaman tunnin ajon päästä Meridianista ja jatkaa matkaa seuraavana päivänä.
Emme olleet ehtineet löytää resting areoita ja niillä jaettavia motellikuponkivihkosia, joten kävin vain tiskin takana kyselemässä tilaa ja hintoja. Paremmassa Innissä, johon ensimmäiseksi menin, oli tiskin takana nainen, joka ei millään halunnut ymmärtää mitä kysyin. Satuin sanomaan onko heillä "any rooms free" ja hän näytti lähinnä kauhistuneelta eikä vastannut mitään. Yritin uudestaan ja hän heittäytyi vielä oudommaksi: "You want a room?" "Yes, and I like to know how much it costs." "But you wanted it free….?" "No, ofcourse I pay…" "But you just asked…" Ja sitten mulla välähti, ai niin… "Do you have any room available?" No niin, rouva suostui ymmärtämään, etten ollut pummaamassa ilmaista huonetta. Hinta oli kuitenkin reilusti enemmän mitä olin aikonut maksaa, joten en ottanut sitä. Hän tinki samantien kymmenen dollaria, mutta silti hinta oli liikaa. Hän tuli perässäni ovelle ja osoitti siihen suuntaan missä oli paljon muita motelleja ja sanoi: "You don't wanna go there, it's a very bad area. They bang on the doors and there´s bugs in the rooms."

Sinnehän me ajoimme, suoraan Motelli 6:sen pihaan. Näyttihän se vähän kulahtaneelta, mutta kello oli paljon ja maantie pimeä. Motellin kulmalla oli ukkoja kaljalla ja kaikki kohottelivat näinkin vanhalle blondille tölkkejään ja sanoivat: "Hello ma´am, how are you." 

Huone oli torakkamotelli tasoa. Olin pyytänyt smoking free huonetta, mutta täällä ei sellaisista hienosteluista piitattu. Kokolattiamatosta, lakanoista, nuhjaisesta peitosta ja huonekalujen reunoista löytyi vaikka kuinka paljon tupakanpolttamia. Ja haistoihan sen.
Ei näytä niin hyvältä kuin maistuu.
Lähdimme syömään respan neuvomaan Outback Steakhouseiin. Se oli australialaistyylinen ja kuten aina, ystävällinen. Söimme elämäni parhaat ribsit, jotka oli sivelty aivan superherkullisella glaseerauskastikkeella. Salaatin kanssa oli lämmintä saksalaistyylistä hieman makeaa tummaa leipää. Tarjoilijan mukaan se oli darkwheatia. Taidan tulla aika pulleana Suomeen.

Viereisen huoneen ja meidän välissä oli lukittu ovi ja huono äänieristys. Ensin ajattelimme, että naapurihuoneessa pidetään meluisia bileitä, mutta sitten tajusin, että siellä rukoiltiin ja laulettiin kovaäänisesti. Aivan kuin olisi ajettu riivaajia ulos jostain syntisestä raukasta in The Name on Jesus. Ja ihmiset komppasivat mutisemalla Hallelujah and Amen. Etelän murre on niin leveää, etten ymmärtänyt kaikkea mitä esirukoilija sanoi. Onneksi iltahartaus loppui melko säälliseen aikaan ja sen jälkeen oli ihan hiljaista. Eikä kukaan koputellut oveen, eikä yksikään torakka näyttäytynyt. Amen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti